Få matlådan att bli som ny igen

Det är många som väljer att ha med sig egen matlåda till jobbet. Dessa kan vara i glas, plast eller liknande. Efter ett tag kan de dock bli trista och tråkiga och få fläckar och annat. Här är ett par tips för att få renare matlåda!

Det 'är bra att ha som vana att direkt diska matlådan efter du använt den. Då är det inte lika lätt att mögel eller matfläckar fastnar. 

Om du behöver göra den ren, extra mycket, använd bakkpulver. Du kan röra ihop en matsked bakpulver med lite varmt vatten och låt det bli en tjock smet. Därefter häller du blandningen i din matlåda och låter den vila i ett dygn. Avsluta med att diska ur matlådan noga. Fungerar mot både fläckar och lukt.

Ett annat tips är annars galltvål och citron. Använd dig då av flytande galltvål som du gnider in med hjälp av en skriva citron och låter verka i en halvtimme.

För att få bort lukt kan du använda ättika. fter att du diskat lådorna tillsätter du lite ättika och låter vätskan verka i tre till fyra minuter. Skölj sedan ur och diska noga.

Så fort du inte använder dina matlådor så skka de förvaras utan lock. Då undviker du att fukt och lukt stängs inne i lådan, vilket ökar matlådans livslängd och håller den fräsch

14 Apr 2020